Általános szerződési feltételek

A jelen ÁSZF tartalmazza a https://esztetikamakeup.com oldalon, annak aloldalain található és működtetett internetes áruház (továbbiakban Webáruház) használatának feltételeit az alábbiak szerint:

A Webáruház címe: https://esztetikamakeup.com

A webáruház üzemeltetőjének (továbbiakban Szolgáltató) adatai:

Üzemeltető neve: Asztalos Krisztina egyéni vállalkozó
Székhely címe: 6800. Hódmezővásárhely, Teleki utca 54 fsz. 2
Adószám: 66424286-1-26
Nyilvántartási szám: 34903290

Ügyfélszolgálat/Áruház adatai:

Telefon: (normál díjszabású magyar mobiltelefonszám): +36-30-737-4118
E-mail: info@esztetikamakeup.com

Az általános szerződési feltételek elfogadása

 1. A regisztráció illetve vásárlás során (mindkét esetben) a felhasználó, ha a Webáruház szolgáltatásait igénybe kívánja venni, akkor köteles elfogadni a jelen ÁSZF feltételeit, amit az űrlapon található jelölő négyzet kiválasztásával tehet meg. Az ÁSZF feltételeinek elfogadása esetén a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre az Szolgáltató és a Webáruház felhasználója között.
  2. Ha a felhasználó az ÁSZF feltételeit nem fogadja el, akkor nem veheti igénybe a Webáruház szolgáltatásait. Nem regisztrálhat és nem küldhet megrendelést sem.

A megrendelés lépései:

1. A megrendelni kívánt videó kiválasztása
2. A megrendelési oldal felkeresése
3. A megrendelő kapcsolattartási adatainak, illetve számlázási adatainak megadása
4. A megrendelés elküldése
5. A megrendelés visszaigazolása

Az internetes oldalon a vásárlás előzetes regisztrációhoz nem kötött.

A felhasználó a megrendelés leadásával elfogadja jelen Általános Szerződési Feltételeket és az Adatkezelési tájékoztatót, amelyet ide kattintva tekinthet meg.

Az adásvételi szerződés létrejötte:

 1. Ha a felhasználó megrendelést küld a Webáruház oldalain, és a szolgáltató a megrendelést e-mailben visszaigazolja adásvételi szerződés jön létre a vásárló (felhasználó) és a szolgáltató között. (Ha a megrendelés megérkezését visszaigazoló e-mail a vásárlóhoz 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, nem köteles a megrendelt terméket megvenni, a szolgáltatást igénybe venni.)
 2. A felhasználó elfogadja, hogy az ily módon kötött szerződés nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, és arra Magyarország joga irányadó. A szerződésre a jelen ÁSZF rendelkezései vonatkoznak.

A termék/előfizetések lényeges tulajdonságai

A termék és előfizetések lényeges tulajdonságait a felhasználók megtekinthetik a termékek bemutató oldalain. Az oktatóanyag előfizetésével a vásárló a sikeres fizetést követően 60 napig fér hozzá a megvásárolt oktatóanyaghoz, majd ezt követően a hozzáférése visszavonásra kerül, erről a rendszer a 60 nap letelte előtt 7 nappal értesítő e-mailt küld. A 60 nap a hozzáférés a sikeres fizetést követően indul: sikeres bankkártyás fizetést követően azonnal, átutalásos fizetést követően pedig amikor az üzemeltető (vagy annak megbízottja) rögzíti a rendszerben a sikeres fizetés tényét. Mind a két esetben e-mail értesítést kap róla a megrendelő.

A videós anyagokat szerzői jogok védik, azok sem egészben, sem részleteiben nem sokszorosíthatóak, vagy közölhető semmilyen formában és értelemben, sem nyomtatott sem elektronikus módon, beleértve a nyilvános előadást vagy tanfolyamot, hangoskönyvet, fénymásolást, vagy bármilyen nyomtatott vagy online, internetes közzétételt. Azokról nem készíthető biztonsági másolat, nem menthetőek le.

Árak

A Webáruházban közzétett árak bruttó árak, áfát nem tartalmaznak, alanyi adómentesek.

Kiszállítás, személyes átvétel fizikai termék esetében

1. A szállítási határidő a belső raktáron lévő termékek esetében a megrendelést követően maximum 7 nap. Amennyiben a 7 naptári napon belül nem lehetséges a kiszállítás, úgy arról a webáruház a megadott elérhetőségek valamelyikén tájékoztat. Külső raktáron lévő termék esetében a kiszállítás ideje kb. 14 nap.
2. A vásárló köteles a kiszállítás (vagy személyes átvétel) időpontjában a csomag sértetlenségét ellenőrizni. Sérült csomagolás esetén a hibát a helyszínen jegyzőkönyvben kell rögzíteni.
3. Kiszállítás az MPL futárszolgálat segítségével történik.
4. Magyarországtól eltérő országba történő rendelés esetében a szállítás csak abban az esetben lehetséges, ha a megrendelő a külföldi vásárlóknak fenntartott megrendelő űrlapon adja le a megrendelését, és euróban fizeti ki a szolgáltatás/termék ellenértékét. Átutalás esetén a megfelelő eurós számlaszámra, bankkártyával szintén a megfelelő megrendelő űrlapon keresztül euróban fizeti a megrendelt szolgáltatás ellenértékét. Amennyiben a megrendelő Magyarországtól eltérő helyről rendel és nem a fent említett külföldi vásárlóknak fenntartott űrlapon adja le a rendelést, és az azon szereplő összeget nem euróban teljesíti, úgy a Szolgáltató további szállítási költséget számolhat fel, amely szállítási költség megtalálható a Magyar Posta honlapján: https://posta.hu/dijszabasok

Lehetséges fizetési módok

1. Bankkártyás fizetés a Barion rendszerén keresztül. (További információ IDE kattintva)
2. Banki átutalás

Elállási jog

Elállás joga előfizetés esetében: a fogyasztó csak akkor érvényesítheti 14 napon belül az elállási jogát, amennyiben az előfizetés megtekintéséhez szükséges jelszót még nem állította be. A hozzáférés jelszava nélkül a tananyagok, amelyeket az adott előfizetés tartalmaz nem tekinthetőek meg. Amennyiben a jelszót beállította, úgy hozzáférhetett a tananyagokhoz, így az elállásra nem jogosult.

Fizikai termék esetében fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló uniós és magyar szabályozás értelmében vásárló a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Előfizetés esetében az elállás jogával akkor élhet a fogyasztó, ameddig az előfizetett anyaghoz hozzáférést meg nem kapta.

Az elállási jog gyakorlati menete nem élelmiszer termék esetében: a terméket a használata előtt lehetőleg eredeti csomagolásában kell visszaküldeni. Amennyiben az elállás jogának oka nem szavatossági vagy garanciaigény, úgy a termék visszajuttatásának teljes költsége a vevőt terheli.

Szavatosság és garancia

A termékek esetében az eladó webáruház felelősséget vállal, hogy a termékek egyes oldalin feltüntetett paramétereknek a termékek megfelelnek, és a webáruház tulajdonosának és üzemeltetőjének tudomása nincs a termékek esetleges rejtett hibájáról.

Jótállási vagy szavatossági igény bejelentésének módja

 1. Személyes bejelentés
  A vásárló bejelentheti személyesen jótállási vagy szavatossági igényét a Szolgálta
  tónál (Szolgáltató címe). Ekkor az Szolgáltató munkatársa a kifogásáról jegyzőkönyvet vesz fel, amelyben rögzíti:
  – a vásárló nevét, címét,
  – a termék megnevezését, vételárát,
  – a vásárlás időpontját,
  – a hiba bejelentésének időpontját, – a hiba leírását,
  – a vásárló által érvényesíteni kívánt igényt,
  – a kifogás rendezésének módját.
  Ha a kifogás rendezésének módja a vásárló igényétől eltér, ennek indokolását a jegyzőkönyvben rögzíti.
  A jegyzőkönyv másolatát a vásárló átadja.2. Írásban történő bejelentés
  A vásárló bejelentheti jótállási vagy szavatossági igényét a Szolgáltatónak (Szolgáltató címe) küldött levélben, vagy elektronikus levélben (Szolgáltató email címe ).
  Ekkor a levélnek tartalmaznia kell: – a vásárló nevét, címét,
  – a termék megnevezését, vételárát,
  – a vásárlás időpontját,
  – a hiba bejelentésének időpontját,
  – a hiba leírását,
  – a vásárló által érvényesíteni kívánt igényt.

A szolgáltató fenntartja a jogot, hogy az ÁSZF-et egyoldalúan módosítsa. Az új ÁSZF hatályba lépését megelőzően 10 nappal tájékoztatja az oldal látogatóit.