Általános szerződési feltételek

A jelen ÁSZF tartalmazza a https://esztetikamakeuppro.com oldalon, annak aloldalain található és működtetett internetes áruház (továbbiakban Webáruház) használatának feltételeit az alábbiak szerint:

A Webáruház címe: https://esztetikamakeuppro.com

A webáruház üzemeltetőjének (továbbiakban Szolgáltató) adatai:

Üzemeltető neve: Asztalos Krisztina egyéni vállalkozó
Székhely címe: 6800. Hódmezővásárhely, Teleki utca 54 fsz. 2
Adószám: 66424286-1-26
Nyilvántartási szám: 34903290

Ügyfélszolgálat/Áruház adatai:

Telefon: (normál díjszabású magyar mobiltelefonszám): +36-30-737-4118
E-mail: info@esztetikamakeuppro.com

Az általános szerződési feltételek elfogadása

 1. A regisztráció illetve vásárlás során (mindkét esetben) a felhasználó, ha a Webáruház szolgáltatásait igénybe kívánja venni, akkor köteles elfogadni a jelen ÁSZF feltételeit, amit az űrlapon található jelölő négyzet kiválasztásával tehet meg. Az ÁSZF feltételeinek elfogadása esetén a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre az Szolgáltató és a Webáruház felhasználója között.
  2. Ha a felhasználó az ÁSZF feltételeit nem fogadja el, akkor nem veheti igénybe a Webáruház szolgáltatásait. Nem regisztrálhat és nem küldhet megrendelést sem.
 1. A megrendelés lépései:
  1. A megrendelni kívánt termék/szolgáltatás kiválasztása
  2. A megrendelési/pénztár oldal felkeresése
  3. A megrendelő kapcsolattartási adatainak, illetve számlázási adatainak megadása
  4. A megrendelés elküldése
  5. A megrendelés visszaigazolása

Az internetes oldalon a vásárlás előzetes regisztrációhoz nem kötött.

A felhasználó a megrendelés leadásával elfogadja jelen Általános Szerződési Feltételeket és az Adatkezelési tájékoztatót, amelyet ide kattintva tekinthet meg. Továbbá elfogadja a Felhasználási és szerzői jogi feltételeket, amelyeket ide kattintva olvashat.

 1. Az adásvételi szerződés létrejötte:
 1. Ha a felhasználó megrendelést küld a Webáruház oldalain, és a szolgáltató a megrendelést e-mailben visszaigazolja adásvételi szerződés jön létre a vásárló (felhasználó) és a szolgáltató között. (Ha a megrendelés megérkezését visszaigazoló e-mail a vásárlóhoz 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, nem köteles a megrendelt terméket megvenni, a szolgáltatást igénybe venni.)
 2. A felhasználó elfogadja, hogy az ily módon kötött szerződés nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, és arra Magyarország joga irányadó. A szerződésre a jelen ÁSZF rendelkezései vonatkoznak.
 1. A termék/előfizetések lényeges tulajdonságai

A termék és szolgáltatások lényeges tulajdonságait a felhasználók megtekinthetik a termékek/szolgáltatások bemutató oldalain.

A videós anyagokat szerzői jogok védik, azok sem egészben, sem részleteiben nem sokszorosíthatóak, vagy közölhető semmilyen formában és értelemben, sem nyomtatott sem elektronikus módon, beleértve a nyilvános előadást vagy tanfolyamot, hangoskönyvet, fénymásolást, vagy bármilyen nyomtatott vagy online, internetes közzétételt. Azokról nem készíthető biztonsági másolat, nem menthetőek le.

 1. Esztétika Make Up PRO Klub

Az oldalon zárt, előfizetéses tagsági rendszer működik, Esztétika Make Up PRO Klub (továbbiakban “Klub”) néven, amelyet a Szolgáltató biztosít a Klub előfizetői számára (továbbiakban “Tag”). A Klub zárt felületén a Szolgáltató kozmetikai, sminkkészítéssel kapcsolatos anyagokat biztosít szöveges és videós formában. A szolgáltatás célja, hogy a Tagokat megismertesse olyan hatékony eszközökkel, amelyeket a saját tevékenységük során később felhasználhatnak, és a segítségükkel a szakmai ismereteiket bővíthetik.

A Tag jelen szerződés alapján megbízza a Szolgáltatót a fentebb említett témakörökkel kapcsolatos anyagok elkészítésével. A Tag az előfizetés időtartama alatt jogosult hozzáférni a szerződés megkötésének időpontjában elérhető Klub anyagokhoz, valamint a Szolgáltató által havi rendszerességgel készített újabb Klub anyagokhoz. A Szolgáltató, azaz Asztalos Krisztina egyéni vállalkozó ezt a megbízást kifejezetten elfogadja.

A Szolgáltató további ajánlatokat kínál fel esetileg a Tagok számára, többek között – a teljesség igénye nélkül – képzések, konzultációk, oktatóanyagok, workshopok, előadások, coaching, tanácsadás, nyomtatott vagy online műpéldányok (továbbiakban Egyéb szolgáltatások), különböző fizikai termékek. Ezeket az Egyéb szolgáltatásokat a Tagok ráutaló magatartással, a Megrendelem gomb megnyomásával tudják igénybe venni.

4.1 Jelentkezés visszaigazolása:

A Szolgáltató a jelentkezéseket haladéktalanul megvizsgálja, és visszaigazolja azok beérkezését, de fenntartja magénak a jogot, hogy a beérkezett jelentkezést indoklás nélkül elutasítsa. Mind a beérkezések tényének visszaigazolása, mind az elfogadott vagy visszautasított jelentkezések e-mail formájában kerülnek visszaigazolásra.

4.2 Ingyenes próbaidőszak, előfizetés, és előfizetés lemondása

Bizonyos esetekben a szolgáltató ingyenes próbaidőszakot biztosít a jelentkezőknek. A próbaidőszak (“Ingyenes próbaidőszak”) 5 nap a jelentkezés elfogadásától és visszaigazolásától számolva. A Szolgáltató a szolgáltatás nyújtásáért havonta vagy évente megbízási díjra jogosult, a megrendelő által választott előfizetési csomagnak megfelelően. A megbízási díjat a jelentkező a megrendelés gomb megnyomása után havonta vagy évente tudja bankkártyával előre kifizetni. A Szolgáltató havonta vagy évente előre vonja le az esedékes megbízási díjat a szerződött fizetési szolgáltatón keresztül. A jelentkező kijelenti, hogy a megadott bankkártyaadatok valósak, és a megadott bankkártyával jogszerűen rendelkezik. A Tag az előfizetés lemondását bármikor kezdeményezheti a Klub zárt felületén, a Fiókom oldalon, illetve az 1. mellékletben található felmondási nyilatkozat webmester@esztetikamakeuppro.com e-mail címre történő elküldésével. A Szolgáltató a felmondás kezdeményezését, valamint a sikeres felmondás tényét is e-mail üzenetben visszaigazolja. A Tag az előfizetett időszak végéig a szerződésben meghatározott anyagokhoz hozzáfér, ezt követően a hozzáférése visszavonásra kerül. Sikertelen terhelés esetén a rendszer egy automatikus e-mailt küld a sikertelen terhelés tényéről, és felfüggeszti a hozzáférést. Ebben az e-mailben van egy link, amelyre kattintva új bankkártya is megadható (pl. lejárt, letiltott bankkártya esetében). Amennyiben a bankkártya még aktív, csak a hozzátartozó folyószámlán nincs elegendő összeg, akkor kártyacserét nem kell kezdeményezni. A rendszer még 14 napon keresztül próbálkozik a bankkártya terhelésével. Amennyiben a 14 napon keresztül nem sikerül megterhelni a kártyát, illetve kártyacserét sem kezdeményez a Tag, úgy a klubtagságot a 15. napon lemondottnak tekintjük.

 1. Számlázás

A megbízási díj levonását követő 15 napon belül a Szolgáltató elektronikus számlát köteles kiállítani, amelyet a Tag által megadott e-mail címre eljuttat, továbbá a Fiókom oldalon a Tag megtekintheti és le is tölthet. Az Egyéb szolgáltatások megrendelése esetén az Egyéb szolgáltatások díjának levonását követő 15 napon belül a Szolgáltató elektronikus számlát köteles kiállítani, majd a kiállított elektronikus számlát e-mailben küldi el az Egyéb szolgáltatás megrendelőjének.

 1. Rendes felmondás

A Szerződő Felek bármelyike – jelen szerződés 4.2 pontba foglalt rendelkezésekkel összhangban – a szerződés megkötését követő 14. nap után azt bármikor felmondhatja azzal, hogy a felmondási idő utolsó napja az utolsó megbízási díj levonását követő harmincadik napra esik.

 1. Rendkívüli felmondás

A Szerződő Felek a jelen szerződést a másik félhez intézett egyoldalú jognyilatkozattal, azonnali hatállyal abban az esetben mondhatják fel, ha a másik fél a jelen szerződésből eredő lényeges kötelezettségét ismételten vagy súlyosan megszegi.

 1. Kártérítési felelősség kizárása

A Szolgáltató a szerződés teljesítésével összefüggésben bekövetkező károkért való kártérítési felelősségét az irányadó jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárja.

 1. Oktatóanyagok elérhetősége

Az oldalon található oktatóanyagokhoz, amelyek nem részei a Klub előfizetésnek (írásos, videós, hanganyag) külön előfizetést követően lehet hozzáférni. Az előfizetés időtartama az oktatóanyagot bemutató oldalon megtekinthető, amely időtartam során a szolgáltatás igénybe vevője, az Előfizető korlátozás nélkül tud hozzáférni az előfizetés ideje alatt az oktatóanyagokhoz. A rendszer automatikusan rögzíti a sikeres bankkártyás fizetést, erről a fizetést követően visszaigazoló e-mailt küld. Az Előfizető a sikeres fizetést követően 24 órán belül hozzáférést kap a megrendelt oktatóanyaghoz az előfizetés idejére.

 1. A megrendelés lépései:

A megrendelés lépései esetenként eltérőek lehetnek, de minden esetben jelen weboldalon keresztül történik.

A felhasználó a megrendelés leadásával elfogadja jelen Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi tájékoztatót.

 1. Az adásvételi szerződés létrejötte:

7.1 Ha a felhasználó megrendelést küld a weboldal oldalain, és a Szolgáltató a megrendelést e-mailben visszaigazolja adásvételi szerződés jön létre a vásárló (felhasználó) és a szolgáltató között. (Ha a megrendelés megérkezését visszaigazoló e-mail a vásárlóhoz 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, nem köteles a megrendelt terméket megvenni, a szolgáltatást igénybe venni.)

7.2 A felhasználó elfogadja, hogy az ily módon kötött szerződés nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, és arra Magyarország joga irányadó. A szerződésre a jelen ÁSZF rendelkezései vonatkoznak.

 1. Árak

A Webáruházban közzétett árak bruttó árak, áfát nem tartalmaznak, alanyi adómentesek.

 1. Kiszállítás, személyes átvétel fizikai termék esetében.
  A szállítási határidő a belső raktáron lévő termékek esetében a megrendelést követően maximum 14 mumnkanap. Amennyiben a 7 naptári napon belül nem lehetséges a kiszállítás, úgy arról a webáruház a megadott elérhetőségek valamelyikén tájékoztat. Külső raktáron lévő termék esetében a kiszállítás ideje kb. 14 nap, de ez minden esetben feltüntetésre kerül a termék adatlapján.
  2. A vásárló köteles a kiszállítás (vagy személyes átvétel) időpontjában a csomag sértetlenségét ellenőrizni. Sérült csomagolás esetén a hibát a helyszínen jegyzőkönyvben kell rögzíteni.
  3. Kiszállítás az GLS futárszolgálat segítségével történik.
  4. Magyarországtól eltérő országba történő rendelés esetében a szállítás csak abban az esetben lehetséges, ha a megrendelő a külföldi vásárlóknak fenntartott megrendelő űrlapon adja le a megrendelését, és euróban fizeti ki a szolgáltatás/termék ellenértékét. Átutalás esetén a megfelelő eurós számlaszámra, bankkártyával szintén a megfelelő megrendelő űrlapon keresztül euróban fizeti a megrendelt szolgáltatás ellenértékét. Amennyiben a megrendelő Magyarországtól eltérő helyről rendel és nem a fent említett külföldi vásárlóknak fenntartott űrlapon adja le a rendelést, és az azon szereplő összeget nem euróban teljesíti, úgy a Szolgáltató további szállítási költséget számolhat fel, amely szállítási költség megtalálható a Magyar Posta honlapján: https://posta.hu/dijszabasok
 2. Lehetséges fizetési módok (kivéve a Klub előfizetést, ott csak bankkártya)
  – Bankkártyás fizetés a Barion rendszerén keresztül. (További információ IDE kattintva) A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013 Bankkártya adataid hozzám nem jutnak el. (részletes tájékoztató IDE kattintva)
  utánvétes fizetés: készpénzben a GLS futárnak (csak fizikai termék esetében).
 3. Elállási jog

Elállás joga előfizetés esetében: a fogyasztó csak akkor érvényesítheti 14 napon belül az elállási jogát, amennyiben az előfizetés megtekintéséhez szükséges jelszót még nem állította be. A hozzáférés jelszava nélkül a tananyagok, amelyeket az adott előfizetés tartalmaz nem tekinthetőek meg. Amennyiben a jelszót beállította, úgy hozzáférhetett a tananyagokhoz, így az elállásra nem jogosult.

Fizikai termék esetében fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló uniós és magyar szabályozás értelmében vásárló a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Előfizetés esetében az elállás jogával akkor élhet a fogyasztó, ameddig az előfizetett anyaghoz hozzáférést meg nem kapta.

Az elállási jog gyakorlati menete nem élelmiszer termék esetében: a terméket a használata előtt lehetőleg eredeti csomagolásában kell visszaküldeni. Amennyiben az elállás jogának oka nem szavatossági vagy garanciaigény, úgy a termék visszajuttatásának teljes költsége a vevőt terheli.

 1. Szavatosság és garancia

A termékek esetében az eladó webáruház felelősséget vállal, hogy a termékek egyes oldalin feltüntetett paramétereknek a termékek megfelelnek, és a webáruház tulajdonosának és üzemeltetőjének tudomása nincs a termékek esetleges rejtett hibájáról.

Jótállási vagy szavatossági igény bejelentésének módja

 1. Személyes bejelentés
  A vásárló bejelentheti személyesen jótállási vagy szavatossági igényét a Szolgálta
  tónál (Szolgáltató címe). Ekkor az Szolgáltató munkatársa a kifogásáról jegyzőkönyvet vesz fel, amelyben rögzíti:
  – a vásárló nevét, címét,
  – a termék megnevezését, vételárát,
  – a vásárlás időpontját,
  – a hiba bejelentésének időpontját, – a hiba leírását,
  – a vásárló által érvényesíteni kívánt igényt,
  – a kifogás rendezésének módját.
  Ha a kifogás rendezésének módja a vásárló igényétől eltér, ennek indokolását a jegyzőkönyvben rögzíti.
  A jegyzőkönyv másolatát a vásárló átadja.2. Írásban történő bejelentés
  A vásárló bejelentheti jótállási vagy szavatossági igényét a Szolgáltatónak (Szolgáltató címe) küldött levélben, vagy elektronikus levélben (Szolgáltató email címe ).
  Ekkor a levélnek tartalmaznia kell: – a vásárló nevét, címét,
  – a termék megnevezését, vételárát,
  – a vásárlás időpontját,
  – a hiba bejelentésének időpontját,
  – a hiba leírását,
  – a vásárló által érvényesíteni kívánt igényt.

A szolgáltató fenntartja a jogot, hogy az ÁSZF-et egyoldalúan módosítsa.